Παιδικό Kickboxing

Kick Boxing για παιδιά – διασκέδαση, αλλά και επιβράβευση.

Οι περισσότεροι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους μπαλέτο, κολύμβηση, μπάσκετ και μουσική. Παρ’ όλα αυτά τα ενεργητικά παιδιά επιθυμούν ένα άθλημα με πιο μεγάλο αντίκτυπο και σωματικά πιο απαιτητικό, όπως είναι το Kick Boxing .

Το Kick Boxing για τα παιδιά προσφέρεται σε πολλές σχολές πολεμικών τεχνών και χώρους εκγύμνασης , από νόμιμους εκπαιδευτές που λαμβάνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Πλεονεκτήματα του αθλήματος

  • Αυξάνεται η εμπιστοσύνη του παιδιού σας, η αυτοπειθαρχία , η εστίαση σε ακαδημαϊκές και άλλες δραστηριότητες, η αντοχή και η δύναμη.
  • Αναπτύσσουν μια ισχυρή ηθική αξία και σεβασμό για τους συνομηλίκους, τους ενήλικες, και – εξίσου σημαντικό – για τον εαυτό τους.
  • Ακαδημαϊκή – 95% βελτίωση
  • Συγκέντρωση – 97% βελτίωση
  • Αυτοεκτίμηση – 87% βελτίωση.

Συχνές Ερωτήσεις

Είναι το Kick Boxing ασφαλές για τα παιδιά;

Ναι. Το Kick Boxing είναι μια πολύ ασφαλής δραστηριότητα. Δεν είναι απαραίτητο το παιδί να έχει πλήρη επαφή (sparring) με τον αντίπαλο ή να αγωνίζεται. Το παιδί θα εκπαιδευτεί με παιδιά ίδιας ηλικίας κάνοντας χρήση αθλητικού εξοπλισμού υψηλής ποιότητας σε ασφάλεια.

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία να ξεκινήσει ένα παιδί Kick Boxing;

Μια καλή ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί είναι 4 ετών, όπου μπορεί να παρακολουθήσει και να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις, όπως η συγκέντρωση, ισορροπία κλπ. Ωστόσο σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί ένα παιδί να αρχίσει την κατάρτιση και να μάθει τα βασικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Μήπως το Kick Boxing δημιουργεί επιθετική συμπεριφορά;

Οι ακαδημίες Kick Boxing έχουν ως στόχο να διδάξουν στους μαθητές πώς να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους σωστά σε ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων. Αξιόπιστες σχολές ξεκινούν την διδασκαλία με το πώς να λύσουν τα προβλήματα τα παιδιά χωρίς τη χρήση βίας. Αντί να εκπαιδεύονται στο πώς να επιτεθούν με χρήση βίας, οι μαθητές μαθαίνουν πώς να εξουδετερώνουν πιθανούς δράστες χρησιμοποιώντας διάφορες εκδοχές της μόχλευσης. Αυτές οι ακαδημίες προσπαθούν να οπλίσουν τα παιδιά με τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να χειριστούν σχεδόν οποιοδήποτε τύπο επίθεσης.

Πολλοί γονείς ανακαλύπτουν ότι αυτά τα προγράμματα αυτά μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους στο να διαπρέπουν και σε άλλους τομείς εκτός των πολεμικών τεχνών. Για παράδειγμα, ένα παιδί μπορεί να τα πάει καλύτερα στο σχολείο λόγω της πειθαρχίας που ανέπτυξε στην ακαδημία. Ομοίως, η σωματική άσκηση βοηθά τα παιδιά να υπερέχουν σε άλλα αθλήματα και αναπτύσσουν παράλληλα αυτοπεποίθηση που τους βοηθά να αισθάνονται καλύτερα για τη ζωή. Πολλοί ψυχολόγοι υποδεικνύουν στους γονείς ότι τα παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση ή παιδιά με επιθετική συμπεριφορά πρέπει να αρχίσουν πολεμικές τέχνες για να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση και να μάθουν να περιορίζουν την οργή τους που προέρχεται από το φόβο.

Τι είναι το Κick Βoxing;

Το Kick Boxing στην ουσία είναι η εξέλιξη του δυναμικού ΚΑΡΑΤΕ (FULL CONTACT KICKBOXING), ένα στυλ που ξεκίνησε να καλλιεργείται στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στην Αμερική και στην Ιαπωνία από μαχητές διάφορων μαχητικών στυλ όρθιας μάχης . Μέσα στα χρόνια που πέρασαν το Kick Boxing εξελίχθηκε έτσι ώστε σήμερα να το βλέπουμε στην αγωνιστική του μορφή (Κ1) στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια μέσα από διοργανώσεις επαγγελματικού Kick Boxing σε στάδια χωρητικότητας 80-100.000 θεατών σε κάθε χώρα της υφηλίου.

Το Kick (κλωτσιά) Boxing (πυγμαχία) είναι ένα μαχητικό άθλημα για αυτούς που θέλουν γρήγορη αλλά ουσιαστική τεχνική κατάρτιση, αυτοάμυνα, ολοκληρωμένη σωματική εκγύμναση και φυσική κατάσταση. Το Kick Boxing στην Ελλάδα είναι αναγνωρισμένο άθλημα από το κράτος και η Ομοσπονδία (ΠΟΚ) διαδίδει και καλλιεργεί μέσα στους συλλόγους της τα 5 στυλ του αθλήματος: semi-contact, light-contact, full-contact, low-kicks, K1 δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε όλους να γυμναστούν να εκτονωθούν και να μάθουν αυτοάμυνα ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και φυσικών προσόντων.

Πως μπορώ να πάρω περισσότερες πληροφορίες;

Μπορείτε να επισκεφτείτε την σχολή μας Λ. Βεϊκου 117-119 και να γνωρίσετε από κοντά τον υπεύθυνο προπονητή Ιωάννη Θεοφάνους καθώς επίσης έχετε την δυνατότητα να κάνετε ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα για να γνωρίσετε το άθλημά μας! Πληροφορίες: 210-2915489.