Αθλητική ανασκόπηση Fight Club Galatsi για την σεζόν 2014 – 2015

Άλλη μία επιτυχημένη σεζόν έκλεισε για το Fight Club Galatsi και την Theofanous Elite Team. Συμμετοχές σε πολλές σημαντικές διοργανώσεις της χώρας με επιτυχημένες εμφανίσεις και διακρίσεις. Μεταγραφές όπως αυτή του Μάριου Πασάι, του Elsid Cruda και του Κλεάνθη Μαυρόπουλου, που έκαναν την οικογένεια του Fight Club Galatsi μεγαλύτερη και ανταγωνιστικότερη.

Fight Club Galatsi - Theofanous Elite Team

Στα περισσότερα events οι αθλητές μας κέρδισαν το χειροκρότημα και τον θαυμασμό του κοινού όπου κι αν αγωνίστηκαν. Σε 14 επίσημες διοργανώσεις έκαναν την εμφάνιση τους έμπειροι αλλά και εκκολαπτόμενοι μαχητές πιστοποιώντας ότι το Fight Club Galatsi που εκπροσωπεί την πόλη μας αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αν όχι τον κορυφαίο σύλλογο της χώρας στον χώρο των μαχητικών αθλημάτων.

Τρόπαιο

Η αρχή της σεζόν έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου με την διοργάνωση Urban Fighters όπου εμφανιστήκαν οι νεαροί Νίκος Παραμυθιώτης και Κωστής Φασομυτάκης επικρατώντας απέναντι στους αντιπάλους τους Σίνο και Πιστικό αντίστοιχα. Τον Οκτώβριο και πιο συγκεκριμένα στις 18 ο Γιάννης “The Natural” Μιχαλόπουλος κατέκτησε την εγχώρια κορυφή στα 70 κιλά με την επικράτηση του – για πρώτη φορά στην Ελλάδα- στην οκτάδα του KIMBO. Ο Γιάννης στον πρώτο αγώνα επικράτησε κατά κράτος του Γιαννόπουλου , στην συνέχεια κέρδισε τον Αβραμίδη και στον τελικό επιβλήθηκε του Στέλιου Παπαδόπουλου. Στην ίδια διοργάνωση αγωνίστηκε και ο Νίκος “The Stealth” Γκίκας όπου στον 1ο αγώνα επιβλήθηκε με νοκ ουτ του Διονύση Γκίκα αλλά στον δεύτερο ηττήθηκε από τον Παπαδόπουλο, σε έναν αμφίρροπο αγώνα στον extra γύρο. Στα τέλη του ίδιου μήνα στις 29 η Ελληνική αποστολή που εκπροσωπήθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της WKA στην Τοσκάνη από το Fight Club Galatsi απαρτιζόμενη από 11 μέλη, επέστρεψε με 8 μετάλλια στις αποσκευές της. Συγκεκριμένα ο Καζαντζής Χρήστος κατέκτησε την 1η θέση εφήβων στο στυλ Κ1 -75 κιλά, η Κούστα Χριστίνα την 1η θέση κορασίδων σε στυλ Κ1 -54 κιλά, ο Matuszczyk Roland την 1η θέση ανδρών σε στυλ Low Kicks -75 κιλά, ο Φασομυτάκης Κωστής την 2η θέση εφήβων σε στυλ K1 -75 κιλά, ο Μπουλμάνος Λουκάς την 2η θέση παίδων σε στυλ Κ1 -71 κιλά, ο Τσαγκαρόπουλος Παναγιώτης τη 2η θέση ανδρών σε στυλ Low Kicks -71 κιλά, ο Γαλαίος Βασίλης την 2η θέση ανδρών σε στυλ Κ1 -86 κιλά και ο Ταμπουρέας Κώστας την 3η θέση ανδρών σε στυλ Point Contact -75 κιλά.

Στις 15 Νοεμβρίου το ΜΜΑ με την διοργάνωση GFC 6 άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχθεί δύο μέλη της Theofanous Elite Team, τους Θανάση Ντράγκνεφ και Σωκράτη Κερπάτσι. Αξιοπρεπέστατη η εμφάνιση και των δύο σε 2 αναμετρήσεις που γνώρισαν την ήττα από τους αξιόμαχους Δημαρά και Χάρο. Στις 23 του ίδιου μήνα το Fight Club Galatsi έδωσε το παρόν σε δύο διασυλλογικά πρωταθλήματα. Η μία ομάδα απαρτιζόμενη από 5 αθλητές, τον Edison Kodheli, τον Τζαμπρ Ιωσήφ, τον Οικονομόπουλο Χρήστο, τον Καζατζή ‘Αγγελο και τον ‘Αγγελο Μπεντάι, έλαβε μέρος στους διασυλλογικούς αγώνες του Α.Ο. KWON Αχαρνών του Σασαρίδη Κ. με 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 3 ήττες αντίστοιχα. Από την άλλη η δεύτερη ομάδα φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις των Fighters Αθανασόπουλος όπου στο σύνολο των 9 συμμετοχών ο απολογισμός ήταν 5 νίκες για τους Τσίκο Διονύση, Καζατζη Χρήστο, Κοτσομίτη Χρήστο, Γαυγιωτάκη Δήμητρα και Κοντογονυσάκη Αλεξάνδρα, 1 ισοπαλία για τον Σπαράγγη Ηλία και 3 ήττες για τους Σουρτζίνο Πέτρο, Φασομυτάκη Κώστα και Αγαθαγγελίδου Δήμητρα.

Τελευταία μέρα του Νοεμβρίου το No Limits 25 είχε ως main event τον αγώνα του Γιάννη “The Brutal” Φεζουλάι με τον Δημήτρη Χιώτη. Η εκπληκτική εμφάνιση του Φεζουλάι τον εδραίωσε στην κορυφή της κατηγορίας των 80 κιλών, μία εμφάνιση όμως που όλως περιέργως δεν ήταν αρκετή για τους κριτές για να του δώσει την ζώνη της διοργάνωσης.

Γιάννης Φεζουλάι

Ο Δεκέμβριος ήταν ο μήνας του πανελληνίου πρωταθλήματος. Απολογισμός άκρως θετικός με 24 μετάλλια σε 22 συμμετοχές. Χρυσά μετάλλια (8 στο σύνολο) από τους Ζάρα Χρήστο, Φωτίου Θεοδώρα (2 χρυσά), Αλεφραγκή Αγγελική, Γαυγιωτάκη Δήμητρα, Κούστα Χριστίνα, Παπασαράντη Γιώργο και Γεωργόπουλο Γιώργο. Αργυρά μετάλλια (7 στο σύνολο) από τους Παραμυθιώτη Νίκο, Σταμούλη Βαγγέλη, Καζαντζή ‘Αγγελο (2 ασημένια), Σπαράγγης Ηλίας, Μπαρδάνη Γιώργο και Κοντό Κώστα. Χάλκινα μετάλλια (9 στο σύνολο) από τους Φασομυτάκη Κώστα, Άνθιμο Στράτο, Τσαμπρ Ιωσήφ, Αγαθαγγελίδου Δήμητρα, Μήτση Αναστασία, Κοντογονυσάκη Αλεξάνδρα, Γαλαίο Βασίλη, Ταμβάκη Αγγελική και Τσίκο Διονύση.

Το 2015 ξεκίνησε με την πραγματοποίηση του Iron Challenge 2015. Πέντε συμμετοχές για το Fight Club Galatsi και την Theofanous Elite Team με απολογισμό 3 νίκες και 2 ήττες. Στα pre games αγωνίστηκαν οι Αλφόνσο Κόστα και Κωστής Φασομυτάκης απέναντι σε Ανδρέα Ντανίλα και Θανάση Μαυροδημήτρη. Ο Κόστα επικράτησε ενώ ο Φασομυτάκης έχασε στον extra γύρο. Στα main event ο Νίκος “The Stealth” Γκίκας κέρδισε τον Γιώργο Γκροπάι , Ο Σωκράτης Κερπάτσι τον Usman Mohamed ενώ την ήττα γνώρισε ο Νίκος “Pelekis” Κελέκης από τον Ismail El Bruzini σε ένα αποτέλεσμα που αμφισβητήθηκε από την πλειοψηφία των παρευρισκομένων.

Στις 2 Φεβρουαρίου το Fight Club Galatsi συμμετείχε στο Athens Challenge 2015. Οκτώ αθλητές αγωνιστήκαν, 4 στο ατομικό και 4 στο ομαδικό. Στο ατομικό την κορυφή κατέκτησαν οι Χρήστος Ζάρας και Αντωνία Πρίφτη ενώ την δεύτερη θέση κατέκτησε η Δήμητρα Γαυγιωτάκη και την τρίτη ο Άγγελος Καζατζής. Στο ομαδικό στα -74 οι Χρήστος Καζατζής και Κωστής Φασομυτάκης κατέκτησαν την πρώτη θέση ενώ οι Παραμυθιώτης Νίκος και Τσίκο Διονύσης την δεύτερη στα +74 κιλά.

Στις 21 Φεβρουαρίου είχαμε την δεύτερη πράξη του Best Fighter. Παρότι είχε μπει το 2015 λόγω αλλεπάλληλων αναβολών, το Best Fighter 2014 φιλοξένησε 6 αθλητές του συλλόγου μας. Στη κάρτα αγώνων των pre games συμπεριλήφθησαν οι Κώστας Φασομυτάκης, Χρήστος Καζατζής, Αλφόνσο Κόστα και Χάρης Γαστεράτος ενώ στα main events της διοργάνωσης είχαν προσκληθεί ο Νίκος «The Stealth” Γκίκας για την τετράδα “4 Men Tournament” στα -70 κιλά και ο Γιάννης “The Brutal” Φεζουλάι με αντίπαλο τον ‘Αρη Μπέλλο σε παιχνίδι superfight στα -81 κιλά Κ1 Rules. Ο Γκίκας καταφέρνει να περάσει στον τελικό μετά την νίκη του επί του Χρήστου Αβραμίδη και αντιμετωπίζει τον Γιώργο Γκροπάι, όπου παρ’ ολη την επικράτηση του Γκίκα καθ’ολη τη διάρκεια του αγώνα ένα knockdown στο δεύτερο γύρο του στέρησε τη νίκη. Αυτός ήταν και ο λόγος της αποχώρησης της ομάδας του Θεοφάνους με αποτέλεσμα να ακυρωθεί και ο αγώνας του Φεζουλάι με τον Μπέλο. Στα pre games νίκη με knock out για τον Αλφόνσο Κόστα, νίκη στα σημεία για τον Γαστεράτο και ήττα για τους Φασομυτάκη και Καζατζη στα σημεία.

Μάρτιος 2015. Οι πάντες περιμένουν να δουν ξανά τον Γιάννη Μιχαλόπουλο στο ρινγκ του Scorpion 9 V.I.P. Edition. Το επίπεδο του Βούλγαρου αθλητή Mihail Mihailov δεν ήταν τέτοιο ώστε να δημιουργήσει πρόβλημα στον “Natural” όπου με τα απανωτά χτυπήματα του ανάγκασε την γωνία του να πετάξει λευκή πετσέτα μόλις στον πρώτο γύρο.

Στις 9 Μαΐου ο Σωκράτης Κερπάτσι ταξιδεύει μέχρι την Κύπρο για το IRON CHALLENGE CYPRUS 2015 για έναν αγώνα superfight απέναντι στον Μιχάλη Μανώλη σε αγώνα με όρους Κ1 στα 67 κιλά. Ο αγώνας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού ο Κερπάτσι δέχτηκε αντικανονικό χτύπημα (ντισκαλιφιέ) και πήρε τη νίκη μετά τον αποκλεισμό του αντιπάλου.

Άλλη μία σημαντική στιγμή για το Fight Club Galatsi η πρόταση που ήρθε από το εξωτερικό για την συμμετοχή του Νίκου Γκίκα στο Vindication Fighting Championship, που πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο στις 23 Μαϊου. Ο Νίκος Stealth Γκίκας ήρθε αντιμέτωπος με τον Marat Grigorian για την διεκδίκηση του παγκόσμιου τίτλου στην κατηγορία των 73kg. Ο αγώνας ήταν γνωστό ότι προβλέπεται πολύ δύσκολος για τον αθλητή του Ιωάννη Θεοφάνους, η πρόκληση όμως μεγάλη. Παρ’ όλη την πολύ καλή προετοιμασία του Γκίκα το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τον αγώνα στον 1ο γύρο αναγνωρίζοντας φυσικά το επίπεδο του αντιπάλου του, Marat Grigorian, ο οποίος είναι ο νικητής του Ιαπωνικού Κ1 για το 2015.

Νίκος Γκίκας

Ιούνιος 2015 – Colosseum Fight Show. Μία διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 7 Ιουνίου και φιλοξένησε ονόματα που έχουν ξεχωρίσει στο χώρο του kickboxing. Εκεί ήταν και ο Γιάννης “The Brutal” Φεζουλάι, εκπροσωπώντας το Fight Club Galatsi με μεγάλη επιτυχία, αφού υπερίσχυσε του Ρόμπερτ Ογκανεσιάν (Armagos Team) και προσέφερε θέαμα πραγματοποιώντας το μάτς της βραδιάς.

Η σεζόν έκλεισε με το “IRON CHALLENGE”, όπου ο Μιχάλης Ζαμπίδης έπαιξε τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του. Σε μία διοργάνωση που θα μείνει στην ιστορία η συμμετοχή του Fight Club Galatsi ήταν δυναμική με τρεις από τους αθλητές του Ιωάννη Θεοφάνους να παίζουν στα main games και πιο συγκεκριμένα ο Νίκος “Pelekis” Κελέκης απέναντι στον Αλέξανδρο Γιαννόπουλο, ο Γιάννης “The Brutal” Φεζουλάι που αντιμετώπισε τον Ismael El Brouzini και στα super fights ο “Super Mario”Πασάι που αναμετρήθηκε με τον Μάριο Τσέλα. Και οι τρείς κατάφεραν τη νίκη απέναντι στους αντιπάλους τους δίνοντας έτσι μεγάλο προβάδισμα για την Theofanous Elite Team.

Νίκος Pelekis Κελέκης - Ismail El Bruzini

Σημαντικό κομμάτι της σεζόν το JOYA KICKBOXING CHAMPIONSHIP 2014 με τις δύο αγωνιστικές στις 5 Οκτωβρίου και στις 30 Νοεμβρίου να κλείνουν ένα ακόμα κύκλο του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος που διοργανώνει για επτά συνεχόμενες χρονιές το Fight Club Galatsi και η Theofanous Elite Team. Με συμμετοχές από 60 συλλόγους πανελλαδικώς και 1200 αθλητές κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, το τέλος της χρονιάς 2014 βρήκε το Fight Club Galatsi στη πρώτη θέση της κατάταξης, ενώ στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα είδαμε το BG KICK BOXING ACADEMY των Παπαδόπουλου Μπ. – Χαλκίδη Γ. και το GLORY CLUB του Νικήτογλου Μ. Οι τρείς πρώτοι βραβεύτηκαν με επιταγές των 1.000€, 500€ και 300€ αντιστοίχως. Στο πρώτο εξάμηνο του 2015 πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτες αγωνιστικές του JOYA KICKBOXING CHAMPIONSHIP 2015 στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Μεταμόρφωσης, η πρώτη στις 8 Μαρτίου και η δεύτερη στις 10 Μαΐου με επιτυχία, δίνοντας την εικόνα ότι και το φετινό πρωτάθλημα θα δώσει εμπειρίες και εφόδια για πολλούς ερασιτέχνες αθλητές. Η βαθμολογία από τις δύο πρώτες αγωνιστικές φέρνει το Fight Club Galatsi στην 1η θέση με 70 βαθμούς, το BG ACADEMY στη 2η θέση με 62 βαθμούς και το GLORY CLUB στη 3η θέση με 46 βαθμούς.

Joya

Ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα του Γαλατσίου σε όλους τους παράγοντες του συλλόγου για την συντονισμένη και συστηματική δουλειά τους, αλλά και ένα τεράστιο ευχαριστώ στους χορηγούς – υποστηρικτές του Fight Club Galatsi που χωρίς αυτούς η ομάδα δεν θα είχε φτάσει στην κορυφή του εγχώριου kick boxing.

ΧΟΡΗΓΟΙ 2014-2015 : Dent all, Strength & Fit Stores, Coffeeline, Black 28, Trismoka, Dextro Energy, Sports Physio, Biofit Sports & Wellness, Sportstats.gr, PANCAR, Γκίκας Διαφημιστικές κατασκευές, JOYA HELLAS, fightgear.gr

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ : Inksane Tattoo, QNT, Mylos Club, Energy Glass, Café 48, καφεκοπτείο «Ο ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ», γυμναστήριο “Alterlife”, “Thanos” hair design, “Eukinisis”, “Theos Party Boat”, Club 4711, Donuts Planet, «οι Πίτες των Γεύσεων», “BRONCO”

Μίχας

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Αμαρουσίου και στο Δήμο Μεταμόρφωσης, που μας εμπιστεύτηκαν και μας υποστήριξαν στην πραγματοποίηση των διοργανώσεών μας.

Ευχόμαστε σε όλους η σεζόν που έρχεται να μας βρει δυνατούς, με αισιοδοξία και δημιουργικότητα.

Fight Club Galatsi