Αυλαία για το International Fight Club Open 2017

Ολοκληρώθηκε το International Fight Club Open 2017 που διοργάνωσαν το Fight Club Galatsi και ο Δήμος Γαλατσίου, την Κυριακή 2 Απριλίου. Το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου φιλοξένησε περισσότερους από 1000 θεατές – φαν του αθλήματος, που παρευρέθηκαν για να απολαύσουν ερασιτεχνικούς αγώνες Kick Boxing και Muay Thai. Οι αγώνες εξελίχθηκαν ομαλά σε 3 ρινγκ και 3 τατάμι, με πιστοποιημένους διαιτητές της ΠΟΚ και της ISKA και τη χρήση ηλεκτρονικού Scoring. 50 σύλλογοι από Ελλάδα και εξωτερικό και 500 αθλητές ήταν εκεί για να αγωνιστούν και να κατακτήσουν τις πρώτες θέσεις και τα χρηματικά έπαθλα, που και αυτή τη φορά έφτασαν τα 5.000 ευρώ.

Το τουρνουά Κ1, ανδρών Α’ κλάσης διευρύνθηκε, περιλαμβάνοντας και την κατηγορία -63,5 κιλών στις ήδη υπάρχουσες 3 κατηγορίες (-71kg, -75kg, -81kg), με όρους K1. Οι αθλητές αγωνίστηκαν αυτή τη φορά με τους επίσημους κανονισμούς του K1 Official, με πυραμιδικό σύστημα (single elimination matches) και έφτασαν στους τελικούς όπου διεκδίκησαν τα μεγάλα χρηματικά έπαθλα των 1.000€ σε κάθε κατηγορία. Νικητής στην κατηγορία -63,5kg ο Δημήτρης Σαϊνόπουλος του Fight Club Galatsi, στην κατηγορία -71kg ο Κώστας Μαντζώκας του Fight Club Larissa, στην κατηγορία των -75kg για μια ακόμη φορά ο Αλέξανδρος Μαυροματίδης του BG Academy ενώ στην κατηγορία των -81kg νικητής αναδείχτηκε ο Otabek Ergashev της σουηδικής Sweden Top Team.

Οι νικητές του τουρνουά, παίρνουν απευθείας πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της ISKA που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, από τις 31/5 έως τις 3 Ιουνίου, 2017.

Καλύτερος  προπονητής ανακηρύχθηκε η Αλεξία Θεοδωρακοπούλου του Α.Σ. Πελοπίδας η οποία ξεχώρισε για την αφοσίωση, το ήθος και τη συμπεριφορά της κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Καλύτερος αθλητής ring αναδείχτηκε ο Δημήτρης Σαϊνόπουλος, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του, κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία των 63,5 κιλών του τουρνουά Κ1, απέναντι σε πολύ καλούς και έμπειρους αθλητές.

Καλύτερος αθλητής τατάμι αναδείχτηκε ο Μιχάλης Τσαμαλίδης του BG Academy, ο οποίος υπερίσχυσε έναντι ενός πολύ έμπειρου και τεχνικού αντιπάλου από τη σουηδική Sweden Top Team.

Πρωταθλήτρια ομάδα, για μια ακόμη φορά αναδείχτηκε το BG Academy των Μπάμπη Παπαδόπουλου και Γιώργου Χαλκίδη με 126 βαθμούς. Την δεύτερη θέση κατέκτησε το Fight Club Galatsi με 98 βαθμούς, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται  η Pontika – Nazarenko Team με 40 βαθμούς.

Την Παρασκευή, 7 Απριλίου στις 19.00 θα πραγματοποιηθούν οι βραβεύσεις των νικητών συλλόγων, αθλητών στο χώρο της σχολής του Fight Club Galatsi, Λεωφ. Βεΐκου 121-125.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συλλόγους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν τόσα χρόνια σε όλα εγχειρήματα του Fight Club Galatsi και της Theofanous Elite Team, και να συγχαρούμε όλους τους προπονητές και τους αθλητές για την προσπάθεια τους.

Ιδιαιτέρως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας που στήριξαν έμπρακτα τη διοργάνωση αυτή: τα κανάλια της Novasports (official broadcaster), τη Joya Fight Gear, την εταιρεία “INTEGRATED SECURITY MANAGEMENT”,το καφεκοπτείο Γαλατσίου «Βραζιλιάνος», την εταιρεία ένδυσης Infamous, την Divino Espresso, το Molliz coffee, drinks & food, την εταιρεία Melitimon, την εταιρεία Olympus, τη Force1, την Pan-Car, τη Seven, το fightgear.gr, την εταιρεία ένδυσης Challenger by HPNG και την εφημερίδα Γαλατσίου ΠΑΛΜΟ.

Ραντεβού τον Νοέμβριο για το 2ο μέρος του International Fight Club Open 2017.


ΤΟΥΡΝΟΥΑ Κ1 | –63,5KG

 1. ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (FIGHT CLUB GALATSI)
 2. ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Α.Σ. ΑΙΓΙΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝ)
 3. ΚΑΓΚΕΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (BG ACADEMY)
  / ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (BG ACADEMY)

ΤΟΥΡΝΟΥΑ Κ1 | -71KG

 1. ΜΑΝΤΖΩΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ (FIGHT CLUB LARISSA)
 2. ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ (GLORY CLUB BALTZIS)

ΤΟΥΡΝΟΥΑ Κ1 | -75KG

 1. ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (BG ACADEMY)
 2. ΠΑΣΑΪ ΜΑΡΙΟΣ (FIGHT CLUB GALATSI)
 3. ΓΙΑΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Α.Σ. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
 4. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (Α.Σ. ΠΡΟΜΑΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ)

ΤΟΥΡΝΟΥΑ Κ1 | -81KG

 1. OTABEK ERGASHEV (SWEDEN TOP TEAM)
 2. ΘΡΟΥΒΑΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ (Α.Σ. ΠΡΟΜΑΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ)
 3. ΚΟΣΤΑ ΑΛΦΟΝΣΟ (FIGHT CLUB GALATSI)
 4. DIAKAM  EMMANUEL (SAVAGE CAMP)

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

 1. BG ACADEMY
 2. FIGHT CLUB GALATSI
 3. PONTIKA & NAZARENKO TEAM

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

 • ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΑΛΕΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (Α.Σ. ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ)
 • ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ RING:  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΟΣ (FIGHT CLUB GALATSI)
 • ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ TATAMI: ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΜΑΛΙΔΗΣ (BG ACADEMY)

International Fight Club Open 2017