Ο απολογισμός για το International Fight Club Open 2016 Tournament

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2015 μετά από 31 αγωνιστικές ημέρες ερασιτεχνικού kickboxing από το 2009 και μετά, έπειτα από επτά συναπτά έτη παρουσίας, πέρασε στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας» το επιτυχημένο Joya Kickboxing Championship που το διοργάνωνε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Θεοφάνους με την οργανωτική του ομάδα και το Fight Club Galatsi.

Μετά από αυτή την επιτυχία ο πήχης ανέβηκε πιο ψηλά για τον ιδρυτή της Theofanous Elite Team παίρνοντας την απόφαση να παρουσιάσει ένα διοργανωτικό τόλμημα δημιουργώντας πρωτάθλημα με μορφή πυραμίδας (ring styles). Η καινοτομία αυτή πήρε σάρκα και οστά με την πραγματοποίηση του International Fight Club Open 2016 το διήμερο 16 και 17 Απριλίου 2016 με συνδιοργανωτή τον δήμο Γαλατσίου.

Κάθε αρχή και δύσκολη για την ομάδα του Θεοφάνους που προσπάθησε να δείξει κάτι που δεν είχε παρουσιαστεί στην Ελλάδα αλλά που υπάρχει χρόνια στο εξωτερικό . Η πυραμιδική μορφή, το smart judge, οι συμμετοχές από το εξωτερικό, οι βραβεύσεις των πρωταγωνιστών (ομάδων, αθλητών και προπονητών) οι 6 αγωνιστικοί χώροι (3 ρινγκ – 3 τατάμι) με έναν αγωνιστικό χώρο μόνο για Muay Thai ήταν οι διαφορετικότητες από προηγούμενα τουρνουά. Ένα πρόβλημα που προέκυψε με το ηλεκτρονικό σύστημα καθυστέρησε την έναρξη των αγώνων για 2,5 ώρες περίπου αλλά αυτό δεν στάθηκε ικανό να αποπροσανατολίσει αθλητές και προπονητές. Όταν αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της πυραμίδας η ροή των αγώνων ήταν συνεχής και με πολύ καλό ρυθμό. Το δεύτερο θέμα που παρατηρήθηκε ήταν ότι οι πιστοποιημένοι διαιτητές και κριτές της ομοσπονδίας παρά την προσπάθεια τους για άρτιους αγώνες, δυστυχώς δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και προκάλεσαν αρκετές φορές τις αντιδράσεις προπονητών και αθλητών με την αλλοπρόσαλλη στάση τους.

Εκτός όμως από τις δυσκολίες, υπήρχαν και αρκετά ευχάριστα συμβάντα στο Open. 450 συμμετοχές από 70 συλλόγους έδωσαν το παρών, αθλητές από το εξωτερικό (Βέλγιο) ήταν ανάμεσα μας, 700 θεατές παρακολούθησαν τις προσπάθειες κατάκτησης της κορυφής των αγωνιζομένων και ένα καλοστημένο γήπεδο -το Ολυμπιακό κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου -που παραχωρήθηκε στον Γιάννη Θεοφάνους από τον δήμο Γαλατσίου υπερκαλύπτοντας τις απαιτήσεις όλων. Μοναδικό γεγονός αποτέλεσε η πολύ ποιοτική παρουσία των αθλητών του Muay Thai που έδωσαν μία ξεχωριστή νότα στην διοργάνωση.

Πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχτηκε η ομάδα του Fight Club Galatsi. Την δεύτερη θέση κατέκτησε το Glory Club του Μιχάλη Νικήτογλου ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε το BG Academy των Μπάμπη Παπαδόπουλου και Γιώργου Χαλκίδη. Για το Muay Thai η βράβευση πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια του τουρνουά από τον Kru Θεοδούλου Κώστα, με τον αθλητή του Καρουσιώτη Παναγιώτη (Rama Camp) να παρουσιάζει το καλύτερο Wai Kru και το βραβείο της καλύτερης τεχνικής να απονέμεται στον Μαρκουλιά Λούη αθλητή του Χρήστου Σαλατά (Fight Lab).

Την Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι βραβεύσεις των νικητών στο Fight Club Galatsi Central Gym στις 18:30 σε μία τελετή που θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τα κανάλια Novasports που αποτέλεσαν official broadcaster του International FightClub Open 2016 και που από την Μεγάλη Δευτέρα και μετά θα προβάλουν τις σημαντικότερες αθλητικές στιγμές του διημέρου 16 & 17 Απριλίου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συλλόγους που μας τίμησαν με την παρουσία τους σε αυτό το νέο ξεκίνημα, τους προπονητές που έμειναν προσηλωμένοι στο έργο τους και όλους τους αθλητές για την προσπάθεια τους. Ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται να κάνουμε στους χορηγούς μας που στήριξαν έμπρακτα και αυτή την φορά και ήταν οι παρακάτω : Atlantikos (seafoods), Ο Βραζιλιάνος (καφεκοπτείο Γαλατσίου), Vector (Antivirus), novasports (official broadcaster), fightgear.gr, spoorts.gr, EOS Travel, Joya Hellas, 3D Printers Greece, Φαν Γεύσεις. Τριγύρο Παραδοσιακό ψητοπωλείο, Wellness Coach Καλογεράκης Χρήστος, Pepetonny Hairdressing, Milwaukee Παπαθεοδοσίου Σπ., Divino Espresso, Γκίκας Φώτης Διαφημιστικές κατασκευές, Pan Car αξεσουάρ αυτοκινήτου, ΠΑΛΜΟΣ εφημερίδα Γαλατσίου.

Ο δήμος Γαλατσίου και ειδικότερα ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Μαρκόπουλος στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια του Γιάννη Θεοφάνους για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του, αλλά και υπό την αιγίδα της ΠΟΚ. Για μία ακόμη φορά η ομοσπονδία και προσωπικά ο κος Τριανταφύλλου, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του και βραβεύτηκε για την προσφορά του στο άθλημα, προσπάθησαν για την μεγαλύτερη επιτυχία του event. Ο δήμος δεσμεύτηκε για ακόμη πιο έμπρακτη στήριξη ώστε τον επόμενο Νοέμβριο να είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε ότι καλύτερο στο του International Fight Club Open 2016 part II.