WKS Athens 2023 – Αυλαία για μια μεγαλειώδη διοργάνωση Κ1 (ΦΩΤΟ)

Αυλαία για το WKS Athens 2023, με το οποίο η World Kickboxing Series άνοιξε τις πύλες της στην Ευρώπη, μέσω του Fight Club Galatsi, της WKS Greece και του διευθυντή της, Ιωάννη Θεοφάνους, με την τιμητική παρουσία του ιδρυτή του World Kickboxing Series, και θρυλικού kickboxer, Andy Souwer.

Στο WKS Athens που διεξήχθη στο Christmas Theater, στις 29/4, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει 7 συναρπαστικούς αγώνες Κ1 Preliminaries, με ανερχόμενους αθλητές, ενώ η Main Card της βραδιάς αποτελείτο από 4 τετράδες των μεγαλύτερων ταλέντων της χώρας, με καθηλωτικές αναμετρήσεις, στα 60 κιλά γυναικών και 67/72,5/82,5 κιλών ανδρών:

Στα 6ο κιλά γυναικών συμμετείχαν οι Αντωνία Πρίφτη (Fight Club Galatsi/Theofanous Elite Team), Χριστίνα Ζάμπουρα (Grapsas Team), Μαρία Τσιπλοστεφανάκη (Koumiotis Team) και Αντιγόνη Κονταξή (Patras Kickboxing Academy). Την πρώτη θέση και την επιταγή των 300€ κατέκτησε η Αντωνία Πρίφτη, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την υπεροχή της και την κλάση της.

Στα 67 κιλά ανδρών οι Γιάννης Τσουκαλάς (Gkikas/Mallios Team), Τόμι Ζολλάνι (Rama Camp), Άγγελος Χότζα (Golden Team) και Μάριος Ντάπι (Diamond Camp). Την πρώτη θέση και την επιταγή των 300€ κατέκτησε ο Μάριος Ντάπι.

Στα 72,5  κιλά ανδρών οι Μάχο Μερεμπασβίλι (White Tiger Camp), Κώστας Στέκας (Glory Club Nikitoglou), Νίκος Παπανικολάου (Gkikas/Mallios Team) και Εράλντο Χαλιλάι (Tzotzos Team). Την πρώτη θέση και την επιταγή των 300€ κατέκτησε ο Νίκος Παπανικολάου.

Στα 82,5 κιλά ανδρών οι Αλέξανδρος Χρυσοχοΐδης (Tzitzios Team), Σπύρος Τσικουδής (Politis Team), Θανάσης Θρουβάλας (Mountakis Team) και Αλέξης Ναστούλης (Legacy). Την πρώτη θέση και την επιταγή των 300€ κατέκτησε ο Αλέξανδρος Χρυσοχοΐδης.

Μετά τη λήξη των τετράδων όμως, ο Andy Souwer επιφύλασσε μια ακόμη έκπληξη, βραβεύοντας τον πιο “ολοκληρωμένο” και “αξιόμαχο” νικητή της βραδιάς με μια κρουαζιέρα στην Καραϊβική, τον Ιούλιο του 2023, έτσι ώστε να συμμετάσχει στα Super Seminars World Series : Caribbean Dreams (Puerto Rico, Dominican Republic, Bahamas, Grand Turk & Caicos) που διοργανώνει η World Kickboxing Series. Αυτή η αθλήτρια δεν ήταν άλλη από την Αντωνία Πρίφτη του Fight Club Galatsi & Theofanous Elite Team, όπου και θα έχει την ευκαιρία να προπονηθεί με τον Andy Souwer, τον Regian Eersel και την Anissa Meksen.

Η βράβευση και η απόδοση των επιταγών των 4 μεγάλων νικητών, πραγματοποιήθηκε από τους χορηγούς μας, Απόστολο Μαζιώτη (Ελαστικά Μαζιώτης), Γιάννη Τράπαλη (DentAll), Μάρκο Κοβαίο (Milk Bar spresso & cocktail bar) και Ορέστη Βερούλη (48 Espresso Wine Bar).

Την main card της διοργάνωσης συμπλήρωσαν 2 superfights, ανάμεσα σε εξαιρετικούς αθλητές:

 • Κυριάκος Χριστοδούλου (Ninos Gym – Cyprus) VS Μάριος Βασίλη (Pliakos Camp) – Νικητής: Μάριος Βασίλη (Κ.Ο. 2ος γύρος)
 • Άγγελος Μαρτίνος (Fighters Factory Karousos) VS Jonathan Ramundi (Wild Ones – Canada) – Νικητής: Άγγελος Μαρτίνος (Disq. 3ος γύρος)

To WKS Athens μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση PPV, μέσω της Throwdown Sports, με σχολιαστές τους μοναδικούς Andy Souwer και Ζαννέτο Λούκα.

Τα Preliminaries παρουσίασε ο ταλαντούχος και αξιόλογος ηθοποιός, Κωνσταντίνος Μπιμπής ενώ τα Main Fights παρουσίασε ο μοναδικός MC Grant Waterman.

Στη διοργάνωση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της I.S.K.A., παραβρέθηκαν αρκετοί παράγοντες της πολιτικής, κοινωνικής ζωής και αθλητικής ζωής της χώρας. Ανάμεσά τους, ο Δήμαρχος του συνδιοργανωτή της βραδιάς, Δήμου Γαλατσίου, κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος, , στον οποίο απέδωσε τιμητική πλακέτα ο διευθυντής της WKS Greece, κ. Ιωάννης Θεοφάνους.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς του WKS Athens 2023, χωρίς την καθοριστική συμβολή των οποίων, δεν θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη, διεθνής διοργάνωση:

Επίσης, ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του WKS Athens 2023, το σώμα διαιτησίας, όλους όσους εργάστηκαν και όλους τους εθελοντές και φίλους του Fight Club οι οποίοι ανέλαβαν με συνέπεια τις θέσεις τους.

Τέλος, ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο Εριτσίδη και το Christmas Theater για την στήριξή τους και για τις ώρες που μας αφιέρωσαν, βοηθώντας μας σχετικά με την τεχνική οργάνωση του event.

Τα συνολικά αποτελέσματα των τετράδων με τους ημιτελικούς που κληρώθηκαν στη ζύγιση η οποία προηγήθηκε της διοργάνωσης, και πραγματοποιήθηκε στις 28/4, στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι του Γαλατσίου, και των τελικών, μετά από μια σειρά πραγματικά συναρπαστικών αναμετρήσεων, είναι τα ακόλουθα:

60 kg Γυναικών:

Ημιτελικοί:

 • Αντωνία Πρίφτη VS Αντιγόνη Κονταξή
  Νικήτρια: Αντωνία Πρίφτη
 • Χριστίνα Ζάμπουρα VS Μαρία Τσιπλοστεφανάκη
  Νικήτρια: Μαρία Τσιπλοστεφανάκη

Τελικός:

 • Αντωνία Πρίφτη VS Μαρία Τσιπλοστεφανάκη
  Νικήτρια: Αντωνία Πρίφτη

67 kg Ανδρών:

Ημιτελικοί:

 • Γιάννης Τσουκαλάς VS Μάριος Ντάπι
  Νικητής: Μάριος Ντάπι
 • Τόμι Ζολλάνι VS Άγγελος Χότζα
  Νικητής: Τόμι Ζολλάνι

Τελικός:

 • Μάριος Ντάπι VS Τόμι Ζολλάνι
  Νικητής: Μάριος Ντάπι

72,5 kg Ανδρών:

Ημιτελικοί:

 • Μάχο Μερεμπασβίλι VS Κώστας Στέκας
  Νικητής: Μάχο Μερεμπασβίλι
 • Νίκος Παπανικολάου VS Εράλντο Χαλιλάι
  Νικητής: Νίκος Παπανικολάου

Τελικός:

 • Μάχο Μερεμπασβίλι VS Νίκος Παπανικολάου
  Νικητής: Νίκος Παπανικολάου (K.O. 1ος γύρος)

82,5 kg Ανδρών:

Ημιτελικοί:

 • Αλέξανδρος Χρυσοχοΐδης VS Αλέξης Ναστούλης
  Νικητής: Αλέξανδρος Χρυσοχοΐδης (K.O. 2ος γύρος)
 • Σπύρος Τσικουδής VS Θανάσης Θρουβάλας
  Νικητής: Θανάσης Θρουβάλας (Κ.Ο. extra round)

Τελικός:

 • Αλέξανδρος Χρυσοχοΐδης VS Θανάσης Θρουβάλας
  Νικητής: Αλέξανδρος Χρυσοχοΐδης

 

Στα Preliminaries συμμετείχαν οι:

 • Μάνθος Χαρκουτσάκης (Rama Camp) VS Βασίλης Καμάς (Fight Gym Nikaias) – Νικητής: Μάνθος Χαρκουτσάκης
 • Στέφανος Γκόγκος (Arena Fighting Team) VS Θεόδωρος Γούλας (Fekkas Team) – Νικητής: Στέφανος Γκόγκος
 • Χριστόδουλος Βάρναλης (Fight Club Karpenissi – Xagaras Team) VS Γιάννης Παπαδόπουλος (Ioannidis Team) – Νικητής: Χριστόδουλος Βάρναλης
 • Βασίλειος Κατσίγιαννης (NasCamp – BMF Team) VS Λουκάς Αρνής (Rama Camp) – Νικητής: Λουκάς Αρνής
 • Άγγελος Καπώνης (Diamond Camp) VS Χρήστος Ζουμπούλης (Rama Camp) – Νικητής: Άγγελος Καπώνης
 • Νίκος Ρίνης (Α.Σ. Πελοπίδας) VS Παναγιώτης Μιτσινίγκος (Politis Team) – Νικητής: Παναγιώτης Μιτσινίγκος
 • Νίκος Δουλάμης (Glory Club Nikitoglou) VS Tommie van de Weijenberg (Andy Souwer Team) – Νικητής: Νίκος Δουλάμης

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό. Όλες τις φωτογραφίες της διοργάνωσης μπορείτε να τις βρείτε στο σύνδεσμο:

https://drive.google.com/drive/folders/1JV_S6A8P4EhAhA5NZxfOcxAsV82fdMmt?usp=sharing