12/7 – 17:00 : Σεμινάριο/ενημέρωση σχετικά με τον εκφοβισμό (bullying)

Στις εξετάσεις ζωνών της Παρασκευής 12/7, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί ειδικό σεμινάριο ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης σχετικά με το bullying, στον χώρο της σχολής, από το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) και τον ειδικό-ψυχολόγο κ. Νίκο Κωστή. Το σεμινάριο θα προηγηθεί των εξετάσεων, ξεκινώντας στις 17.00, και απευθύνεται σε ΌΛΟΥΣ: 

  • Παιδιά και νέους που επιθυμούν να ενημερωθούν για το φαινόμενο του εκφοβισμού.
  • Παιδιά 13 έως 18 ετών που έχουν υποστεί ή απειλούνται με σχολικό ή διαδικτυακό εκφοβισμό (παιδιά που ασκούν, βιώνουν ή παρατηρούν τον εκφοβισμό)
  • Γονείς που επιθυμούν να ενημερωθούν για το φαινόμενο του εκφοβισμού ή/και γονείς, των οποίων οι οικογένειες επηρεάζονται από το φαινόμενο του εκφοβισμού.
  • Εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στο χώρο της εκπαίδευσης που επιθυμούν να αντιμετωπίσουν σχετικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στους χώρους εργασίας τους.

Το πρόγραμμα «Livewithoutbullying» αποσκοπεί στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και δημιουργήθηκε το 2015 από το ΚΜΟΠ στα πλαίσια αναζήτησης σύγχρονων τρόπων άμεσης υποστήριξης παιδιών που αντιμετώπιζαν προβλήματα εκφοβισμού.

Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα, παιδιά και ενήλικες έχουν πρόσβαση σε διακριτές υπηρεσίες συμβουλευτικής και πληροφόρησης, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες τους, που παρέχονται ανώνυμα και δωρεάν. Παράλληλα, στα πλαίσια του προγράμματος υλοποιούνται ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση, τη βαθύτερη κατανόηση του φαινομένου του εκφοβισμού και την αποτελεσματικότερη διαχείρισή του.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μίας διαδικτυακής κοινότητας, στην οποία όλα τα μέλη θα μπορούν με σεβασμό και κατανόηση να μοιράζονται τις εμπειρίες και τις απόψεις τους γύρω από τον εκφοβισμό και να προσφέρουν απλόχερα την υποστήριξή τους.

Σας περιμένουμε όλους εκεί.