4/10: Ξεκινά το Capoeira για μικρούς και μεγάλους στο Fight Club Galatsi!

Από την Τρίτη, 4/10, ξεκινούν ξανά τα μαθήματα capoeira για μικρούς και μεγάλους στο Fight Club Galatsi! 

Ο υπεύθυνος εκπαιδευτής, Diego (Caixote), θα βρίσκεται για άλλη μια χρονιά μαζί σας, κάθε Τρίτη & Πέμπτη (18:00-19:00 για τα παιδιά & 19:15-20:30 για τους μεγαλύτερους) για να σας μυήσει στην βραζιλιάνικη τέχνη της Capoeira.

Ο εκπαιδευτής Diego (Caixote), γεννημένος στο Σαλβαδόρ της Μπαϊα,  είναι απόφοιτος Φυσικής Αγωγής. Ξεκίνησε να ασχολείται με την Αφροβραζιλιάνικη πολεμική τέχνη της Capoeira από το 1992 και παραδίδει μαθήματα σε μικρούς αλλά και μεγάλους λάτρεις της, εδώ και 20 χρόνια! 

Η Capoeira είναι μια τέχνη, μια μορφή έκφρασης η οποία εμπεριέχει στοιχεία πολεμικής τέχνης, μουσικής, χορού, παιχνιδιού, ακροβασίας, φιλοσοφίας και άθλησης. 

Εξελίχτηκε στη Βραζιλία από σκλάβους, κυρίως από την περιοχή της Angola, οι οποίοι αρχικά μεταφέρθηκαν από την Αφρική για να χρησιμεύσουν ως εργατικά χέρια στην παραγωγή ζαχαροκάλαμου. Ενστικτωδώς, αντιλήφθηκαν ότι μπορούσαν να εξελίξουν μέσω του σώματoς, ένα είδος αυτοάμυνας και πάλης, την οποία θα χρησιμοποιούσαν ως όργανο για την απελευθέρωσή τους. Αναγκάστηκαν να το κρύψουν και μεταμφιέσουν σε χορό για να μπορούν ουσιαστικά να προπονούνται κάτω από τα ‘μάτια’ και την στενή παρακολούθηση των αφεντών τους. 

 Η capoeira είναι σαν ένα παιχνίδι σκάκι. Στο σκάκι, υπάρχουν ορισμένες κινήσεις, αλλά οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Ένας καλός παίκτης στο σκάκι είναι τουλάχιστον δύο κινήσεις μπροστά από τον αντίπαλό του και η στρατηγική αποτελεί στοιχείο μείζονος σημασίας. Έτσι και στην capoeira. Σε αυτά τα δεδομένα προστίθεται η καλαισθησία της κίνησης και η επαφή με τον ρυθμό της μουσικής. 

 Τα φυσικά/σωματικά οφέλη της Capoeira είναι πολλά. Συνδυάζοντας αερόβια και αναερόβια στοιχεία εκγύμνασης, η Capoeira βελτιώνει το καρδιοαναπνευστικό σύστημα, την ευλυγισία και προσφέρει μυϊκή ανάπτυξη και ενδυνάμωση.

Είναι ένα άθλημα/τέχνη υψηλής έντασης, λεπτομέρειας και ισορροπίας, το οποίο απασχολεί ταυτόχρονα πολλές μυικές ομάδες με αποτέλεσμα να αυξάνεται σταδιακά η ταχυδύναμη, η ακρίβεια των κινήσεων, τα αντανακλαστικά και η κιναισθητική ικανότητα των ασκούμενων. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Fight Club Galatsi, για περισσότερες πληροφορίες:

2102915489 | Whatsapp | Messenger | info@fightclubgalatsi.gr