ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MUAY THAI ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ Η ΓΑΛΑΤΣΙΩΤΙΣΣΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

Πριν λίγες μέρες επέστρεψε η αθλήτρια μας Δήμητρα Αγαθαγγελίδου που εκπροσώπησε την χώρα μας ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Muay Thai  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της IFMA που πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Ντάμπι από τις 28 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου.

Η Γαλατσιώτισσα Πρωταθλήτρια και κυπελλούχος στο  Muay Thai  Δήμητρα Αγαθαγγελίδου, συμμετείχε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της IFMA στην κατηγορία Γυναικών -48 κιλών.

Η πολυαθλήτρια της Theofanous Elite Team  ολοκληρώνοντας  την προετοιμασία της με επιτυχία μαζί με τον προπονητή της Ιωάννη Θεοφάνους, ήταν έτοιμη σωματικά, τεχνικά και ψυχολογικά, να πρωταγωνιστήσει στην κορυφαία ερασιτεχνική διοργάνωση μεταξύ των elite αθλητών από περισσότερες από 100 χώρες.

Η Δήμητρα αγωνίστηκε στους προκριματικούς με την Καζακστανή ομόλογό της, όπου την κέρδισε ομόφωνα 3-0 με πολύ καλή παρουσία και έξυπνο τρόπο παιχνιδιού.

Στους ημιτελικούς του Πρωταθλήματος βρέθηκε αντιμέτωπη με την Ουκρανή αντίπαλο, όπου με την ίδια καλή απόδοση  κέρδισε ομόφωνα στέλνοντας την στον τελικό της κατηγορίας της.

Στον τελικό αντιμετώπισε την Ταϊλανδή Πρωταθλήτρια. Εκεί η ψηλότερη Ταϊλανδή με  λακτίσματα κατάφερε να κρατήσει μακριά την Αγαθαγγελίδου, η οποία πάλεψε και στους 3 γύρους να κλείσει την απόσταση και να πλήξει την Ταϊλανδή με γροθιές και low kicks, καταφέρνοντας να την χτυπήσει πολλές φορές, όχι αρκετές όμως ώστε να της δώσει την νίκη.

Η  Αγαθαγγελίδου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην Elite κατηγορία της κορυφαίας ερασιτεχνικής διοργάνωσης Muay Thai, χωρίς να κινδυνεύσει ούτε μια στιγμή τελειώνοντας τον τελικό χωρίς γρατζουνιά σε ένα μαχητικό άθλημα που το χαρακτηρίζει η σκληρότητα και η δυναμική των 8 άκρων (χέρια, αγκώνες, γόνατα και πόδια).

Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν από την Αγαθαγγελίδου και το FIGHT CLUB GALATSI προς την ISM (INTEGRATED SECURITY MANAGEMENT) του κ. Κυριακόπουλου οποίος ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων της, τα διαγνωστικά εργαστήρια Meganalysis του κ. Μπάκαλου για την ιατρική και διαγνωστική κάλυψη, τα καφεκοπτεία «Ο ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ» που στηρίζει χρόνια την ομάδα μας, την εταιρεία Coffeeline του κ. Ξυμητίδη και την εταιρεία WISDOM VALLEY για τα συμπληρώματα διατροφής που χορηγεί στην αθλήτρια μας.

Το Muay Thai είναι αναγνωρισμένο άθλημα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανήκει πλέον στην ολυμπιακή οικογένεια και ενδέχεται να μπει ως άθλημα επίδειξης στην Ολυμπιάδα του 2028 στο Los Angeles. Το 2023 θα είναι μέσα στα European Games με διοργανώτρια την Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Ιούλιο του 2022 στα World Games.

Τονίζοντας την Αγαθαγγελίδου ως πολυαθλητρια της έχοντας συμμετάσχει πάντα με επιτυχία επί σειρά ετών ως πρωταθλήτρια στο kick boxing, δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Muay Thai στο Αμπου Ντάμπι, σε αναμέτρηση της στο ΜΜΑ στο Πανελλήνιο Φεστιβαλ ΜΜΑ αλλά και σε παλαίστρα (grappling), καθώς και μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάπλασης και Fitness, αυτόματα κέρδισε την ένταξή της στην Εθνική ομάδα και την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε  στην Ισπανία κατακτώντας 5 μετάλλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω αυτής της διάκρισης η αθλήτρια αυτομάτως διορίζεται,  κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων, στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ή στους φορείς που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μετά από αίτησή της, εφόσον έχει τα γενικά και ειδικά προσόντα που απαιτούνται για τις θέσεις στις οποίες επιθυμεί να διοριστεί. Έχει δικαίωμα να εισαχθεί σε οποιαδήποτε Σχολή ή Τμήμα Α.Ε.Ι ή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α άνευ εξετάσεων.