Ο κορυφαίος εργοφυσιολόγος και γυμναστής Δρ. Γιώργος Βαβέτσης αναλαμβάνει την ενδυνάμωση της Πρίφτη και την αξιολόγηση- ορθοσωμία των μελών του Fight Club Galatsi.

 

Το Fight Club Galatsi και ο κορυφαίος κλινικός εργοφυσιολόγος Γιώργος Βαβέτσης συνεργάζονται για άλλη μια φορά στοχεύοντας στις υψηλές αποδόσεις των πρωταθλητών του Συλλόγου, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε όλα τα μέλη του, μικρούς και μεγάλους, αρχάριους και προχωρημένους αθλητές, να αξιολογηθούν σωματικά και μυικά έτσι ώστε μέσα από την ορθοσωμία να αναπτύξουν φυσικές ικανότητες και μέσω διορθωτικών στρατηγικών να αποκτήσουν:

  • Σωστή θέση και στάση σώματος με την κατάλληλη ενδυνάμωση των μυών
  • Βελτίωση και έλεγχο αναπνοής, μέσω της αρμονικής της έκπτυξης της θωρακικής κοιλότητας
  • Υγιείς αρθρώσεις, με ειδικό ασκησιολόγιο σταθεροποίησης και κινητοποίησης
  • Βελτίωση της ισορροπίας και της ευλυγισίας
  • Ομοιόμορφη μυϊκή ανάπτυξη και συμμετρία του σώματος

 

 

Λίγα λόγια για τον  Δρ. Βαβέτση Γιώργο

O Δρ. Βαβέτσης Γιώργος απέκτησε το βασικό του πτυχίο από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών, ενώ στην συνέχεια μεταπήδησε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Τμήμα Στατιστικής σε Μεταπτυχιακό επίπεδο. Τις Διδακτορικές και Μεταδιδακτορικές του σπουδές τις ολοκλήρωσε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, με πρώτη ειδίκευση την Κλινική Εργοφυσιολογία και δεύτερη την Βιοχημεία στην Άσκηση. Έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS- Sport 2 Prevent και Exercise for Prevention Kids Cancer.

Αρθρογραφεί για το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, αλλά και για πολλά περιοδικά Fitness και WEB Sites και είναι βασικό μέλος του συμβουλίου στο Ελληνικό Κολλέγιο Τρόπου Ζωής και Υγείας.

Είναι ειδικός σε προγράμματα Φυσικής Κατάστασης και ανάπτυξης Φυσικών Ικανοτήτων σε επαγγελματίες αθλητές και με μεγάλη εμπειρία στην επανένταξη των αθλητών στην ενεργό δράση, μετά από αποκατάσταση και αναλγησία. Έχει εξειδίκευση στην εφαρμογή και ανάπτυξη προγραμμάτων προπόνησης για διάφορες ειδικότητες αθλητών και έχει διατελέσει Προπονητής Δύναμης και Φυσικής Κατάστασης σε υψηλού επιπέδου αθλητές, σε πολλά και διαφορετικά αθλήματα, σε περισσότερες από 35 ομάδες του εξωτερικού αλλά και του Ελληνικού Πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένου και Εθνικών Ομάδων (Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης και Beach Volley).

Είναι εξειδικευμένος στην εφαρμογή και τον σχεδιασμό προγραμμάτων για την ανάπτυξη της δύναμης, ταχύτητας, επιδεξιότητας, ευλυγισίας, και όλων των παραμέτρων που τις απαρτίζουν, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την Ορθοσωμία και την Εμβιομηχανική Ανάλυση και Αξιολόγηση, έχοντας άριστη γνώση της ανθρώπινης επίδοσης και των δοκιμασιών και ελέγχων, για την μέτρηση, αξιολόγηση και ανάπτυξη των Φυσικών Ικανοτήτων σε αθλητές και ασκούμενους.

 

 

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία της σχολής στο 2102915489 ή στο info@fightclubgalatsi.gr .