Θριαμβευτής της 8αδας του Kimbo ο Γιάννης Μιχαλόπουλος

Το Σάββατο 18.10.2014 στο Gazi Music Hall πραγματοποιήθηκε το Final 8 του Kimbo. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι 8 κορυφαίοι αθλητές στην κατηγορία των 70 κιλών στο Κ1 αναμετρήθηκαν με στόχο την κατάκτηση της κορυφής, του χρηματικού επάθλου των 5000€ και την κατάκτηση της ζώνης του Kimbo που θα τους έδινε την δυνατότητα να αγωνιστούν σε ακόμα περισσότερες διοργανώσεις στο εξωτερικό. Διεκδικητές της κορυφής ήταν και 2 αθλητές της Theofanous Elite Team του Γιάννη Θεοφάνους από το Fight Club Galatsi, οι Γιάννης Μιχαλόπουλος και Νίκος Γκίκας. Η βραδιά ήταν γεμάτη σασπένς, με τρομερές αναμετρήσεις και τελικό θριαμβευτή τον Γιάννη “Natural” Μιχαλόπουλο!

Η πορεία του Μιχαλόπουλου προς την κορυφή μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν. Το ταμπλό του Kimbo ήταν «χωρισμένο» με τέτοιον τρόπο ώστε οι 2 αθλητές του Θεοφάνους θα μπορούσαν να συναντηθούν μόνο στον μεγάλο τελικό. Τα ζευγάρια είχαν ως εξής: Γιάννης Μιχαλόπουλος – Νίκος Γιαννόπουλος με τον νικητή να αντιμετωπίζει έναν εκ των Αλέξανδρου Παπαδημητρίου και Χρήστου Αβραμίδη στα ημιτελικά. Στο απέναντι ταμπλό ο Νίκος Γκίκας είχε απέναντι του τον Διονύση Γκίκα με τον νικητή να αντιμετωπίζει τον νικητή του ζευγαριού Αλί Ανδρέα – Στέλιου Παπαδόπουλου.

Ο Γιάννης Μιχαλόπουλος δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στο αουτσάιντερ Γιαννόπουλο. Η αναμέτρηση τους ήταν ένα καλό ζέσταμα για τον “Natural” με τον Γιαννόπουλο να καταφέρνει να σταθεί όρθιος παρά τα πολύ δυνατά χτυπήματα του Γιάννη.

Giannis Michalopoulos Kimbo Winner

Στην αναμέτρηση που θα έβγαζε τον αντίπαλο του Μιχαλόπουλου ο Παπαδημητρίου επικράτησε δύσκολα απέναντι στον άγνωστο στο ευρύ κοινό Αμβραμίδη. Η τύχη όμως χαμογέλασε στον τελευταίο. Ο Παπαδημητρίου απεκόμισε ένα κάταγμα από την αναμέτρηση τους και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό του Kimbo όπου ο θεσσαλονικιός αθλητής αντιμετώπισε τον αθλητή της Theofanous Elite Team.

Με νικητή τον Γιάννη Μιχαλόπουλο έληξε αυτός ο αγώνας ο οποίος όμως κάθε άλλο παρά εύκολος ήταν. Από τον πρώτο γύρο ο Γιάννης τραυματίστηκε στο αριστερό μάτι με αποτέλεσμα να δυσκολέψει την απόδοσή του. Άξιος παρόλα αυτά και σκληρός αντίπαλος ο Χρήστος Αβραμίδης ο οποίος αντικατέστησε τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου.

Ο έτερος αθλητής του Fight Club Galatsi Νίκος Γκίκας ξεπέρασε το δύσκολο εμπόδιο του Διονύση Γκίκα πιο εύκολα από ότι περίμενε ο καθένας. Στον πρώτο γύρο μπόρεσε και πέρασε ένα τρομερό γόνατο στο πρόσωπο του αντιπάλου του και υπήρξε διακοπή στην αναμέτρηση από τον γιατρό έπειτα από σπάσιμο μύτης.

Αντίπαλος του Γκίκα στα ημιτελικά προέκυψε ο Παπαδόπουλος, που δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από τον Αλί και στον πρώτο επίσης γύρο επικράτησε με Τ.Κ.Ο. έπειτα από ένα low στο αριστερό του πόδι.

Το ζευγάρι Γκίκας – Παπαδόπουλος ήταν αυτό που δίχασε τον κόσμο και τους κριτές έπειτα από μια απολύτως ισοδύναμη αναμέτρηση. Ο Παπαδόπουλος πήρε τον πρώτο γύρο και ο Γκίκας τον δεύτερο. Στον τρίτο γύρο οι δύο αθλητές έδειξαν κουρασμένοι χωρίς να επικρατεί κάποιος και μοιραία οδηγηθήκαμε σε extra γύρο. Στον επιπλέον γύρο δεν ήταν φανερό το προβάδισμα κάποιου από τους δύο αλλά τελικά οι κριτές με πλειοψηφική απόφαση έδωσαν νικητή τον Παπαδόπουλο και το τρίτο επεισόδιο της σειράς Παπαδόπουλος – Μιχαλόπουλος ήταν πλέον γεγονός.

Nikos Gkikas (Fight Club Galatsi)

Στον μεγάλο τελικό έσπασαν καρδιές. Μιχαλόπουλος και Παπαδόπουλος σε μία τρομερή αναμέτρηση διεκδίκησαν μέχρι τέλους την ζώνη και το χρηματικό έπαθλο. Καθαρός πρώτος γύρος για τον Παπαδόπουλο , αλλά με τρομερή αντεπίθεση σε 2ο αλλά κυρίως σε 3ο γύρο ο Μιχαλόπουλος επιδεικνύοντας μεγάλη μαχητικότητα και ψυχικά αποθέματα έφτασε πανάξια στην κατάκτηση της οκτάδας.

Η κατάκτηση της οκτάδας από τον Γιάννη Μιχαλόπουλο ήταν άλλο ένα επίτευγμα στην πλούσια καριέρα του και μόλις στα 24 χρόνια του δείχνει κάτω από την καθοδήγηση του Γιάννη Θεοφάνους έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Θερμά συγχαρητήρια και στους 2 αθλητές μας.