1st Adidas Kickboxing Championship 2009

O Γ.Σ. Γαλατσίου (Fight club) και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Θεοφάνους με την υποστήριξη της εταιρείας ΜΕΚΜΑ Α.Ε. (αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ADIDAS BOXING για την Ελλάδα και τη Κύπρο) θέλοντας να συνεισφέρουν στην αγωνιστική εξέλιξη και προώθηση του kick boxing στην χώρα μας, διοργανώνουν υπό την αιγίδα της Π.Ο.Κ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Kickboxing) το 1ο Adidas Kickboxing Championship 2009.

H ADIDAS πρωτοπόρος εταιρεία στο χώρο των πολεμικών τεχνών και με πολυετή παρουσία στην Ελλάδα, χρησιμοποίησε όλη την τεχνολογία και τεχνογνωσία που διαθέτει για να δημιουργήσει μια σειρά εξοπλισμού ειδικά για τα αθλήματα επαφής (kick boxing, MMA, πυγμαχια, TKD κλπ) με κύριο χαρακτηριστικό την προστασία της σωματικής ακεραιότητας και ασφάλειας του αθλητή, επιτρέποντας και απαιτώντας από τους αθλητές να ανεβάσουν το τεχνικό και αγωνιστικό τους επίπεδο. Ο εξοπλισμός της ADIDAS χρησιμοποιήθηκε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις στην χώρα μας, (Ελληνικό προ-ολυμπιακό τουρνουά πυγμαχίας 2008 , Ελληνική ολυμπιακή ομάδα πυγμαχίας Πεκίνο 2008 , πανελλήνιο πρωτάθλημα S1 – Νοέμβριος 2008 – τουρνουά kick boxing Κρήτη Ιανουάριος 2009, επαγγελματική ομάδα FIGHT CLUB κα ) αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις από όλους τους αθλητές που τον χρησιμοποίησαν δίνοντας το δικαίωμα στους αθλητές να ανεβάσουν το αγωνιστικό τους επίπεδο χωρίς να ανησυχούν για τραυματισμούς, χρησιμοποιώντας τεχνολογία που για πρώτη φορά χρησιμοποιείται σε εξοπλισμό αθλημάτων επαφής.

Το νέο υπερσύγχρονο γυμναστήριο FIGHT CLUB Central Gym (Λ.Βείκου 121-125 Γαλάτσι) του δασκάλου Γιάννη Θεοφάνους, ένα γυμναστήριο που πραγματικά έλειπε από τον χώρο των πολεμικών τεχνών, πλήρως εξοπλισμένο με τα καλύτερα προϊόντα της ADIDAS BOXING, θα φιλοξενήσει την αγωνιστική δραστηριότητα του πρωταθλήματος


Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στις εξής αγωνιστικές συναντήσεις

  Ημέρα Ωρα Τύπος
1 Σάββατο 11 Απριλίου 5μμ-10μμ K1 rules
  Κυριακή 12 Απριλίου 9πμ-1μμ Light low kicks
1μμ-7μμ Low kicks
2 Σάββατο 30 Μαίου 5μμ-10μμ K1 rules
  Κυριακή 31 Μαϊου 9πμ-1μμ light low kicks
1μμ-7μμ low kicks
3 Σάββατο 11 Ιουλίου 5μμ-10μμ K1 rules
  Κυριακή 12 Ιουλίου 9πμ-1μμ light low kicks
1μμ-7μμ low kicks
4 Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 5μμ-10μμ K1 rules
  Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 9πμ-1μμ light low kicks
1μμ-7μμ low kicks
5 Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 5μμ-10μμ K1 rules
  Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 9πμ-1μμ light low kicks
Τελικοί 1μμ-7μμ low kicks

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Όλοι ανεξαιρέτως οι αθλητές υποχρεούνται να παρουσιάσουν (με ευθύνη των προπονητών τους) το δελτίο αθλητού σφραγισμένο από αρμόδιο ιατρό ώστε να αποδειχθεί ότι η εξέταση πραγματοποιήθηκε. Οι αθλητές που δεν θα παρουσιάσουν στη γραμματεία των αγώνων, δελτίο αθλητή σφραγισμένο από ιατρό, θα αποκλειστούν από τους αγώνες.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο αθλητής μαζί με τον προπονητή του θα πρέπει να είναι έτοιμοι έναν αγώνα πριν από τον δικό τους και να περιμένουν στην ανάλογη γωνία. Σε περίπτωση μη εμφάνισης του αθλητή ή του προπονητή του την ώρα του αγώνα του, ο αθλητής θα μηδενίζεται και ο νικητής του αγώνα θα ανακηρύσσεται ο αντίπαλος του με walk over.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι αθλητές είναι απαραίτητο να έχουν κάσκα, μασέλα, γάντια, μπαντάζ, σπασουάρ, επικαλαμίδες, σόρτς καθώς και προστατευτικό στήθους οι γυναίκες. Οι αγώνες με κανόνες Κ1 θα γίνουν χωρίς κάσκα και προαιρετικά επικαλαμίδες με κουντεπιέ. Ο εξοπλισμός θα πρέπει να είναι αναλόγου χρώματος με την γωνία κάθε αθλητή. Οι διοργανωτές θα παρέχουν σε κάθε γωνία, εξοπλισμό της ADIDAS BOXING εγκεκριμένο από την AIBA (παγκόσμια ομοσπονδία πυγμαχίας). Πιο συγκεκριμένα θα χρησιμοποιηθούν γάντια ΑΙΒΑ G1 (επίσημα γάντια των Ολυμπιακών Αγώνων Πεκίνο 2008) και κάσκα AIBA H1 (επίσημη κάσκα των Ολυμπιακών Αγώνων Πεκίνο 2008). Θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία των αθλητών και δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή στους αγώνες σε όποιον αθλητή δεν διαθέτει προστατευτικό εξοπλισμό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών πρέπει να αποσταλούν από τους προπονητές τους το αργότερο μέχρι 3 μέρες πριν από την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων ( Τετάρτη) μέσω e-mail, FAX ή τηλεφωνικά.

E-mail:

Τηλέφωνα:

  • 2102915489 Fight Club central gym
  • 6932600483 Γιάννης Θεοφάνους
  • 6956300811 Δημήτρης Κρανιωτάκης

Οποιεσδήποτε αλλαγές δεν γίνονται δεκτές μετά την ημερομηνία αυτή. Σε κάθε δήλωση συμμετοχής ο προπονητής υποχρεούται να αναφέρει τους αγώνες που έχει πάρει μέρος ο αθλητής του. Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να έχουν έγκυρα δελτία της Π.Ο.Κ. Το παράβολο ζύγισης και συμμετοχής είναι 20,00 € με το ανάλογο ποσοστό που ορίζει η ομοσπονδία να αποδίδεται από τον διοργανωτή σύλλογο.

ΖΥΓΙΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Η ζύγιση των αθλητών είναι υποχρεωτική και θα γίνεται την προηγούμενη μέρα των αγώνων, στο τόπο διεξαγωγής τους. Όσοι αθλητές είναι από επαρχία θα ζυγίζονται τη μέρα των αγώνων. Όσοι αθλητές στη ζύγιση βρεθούν υπέρβαροι ή λιποβαρείς σε σύγκριση με τη δήλωση των αγώνων θα αποκλείονται από τους αγώνες. Η ζύγιση των αθλητών θα γίνεται υποχρεωτικά παρουσία εκπροσώπου του συλλόγου στον οποίο ανήκουν.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΥΛ

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στα εξής αγωνιστικά στυλ

1) LIGHT LOW KICKS

Οι αγώνες θα έχουν διάρκεια 2 γύρων των 2 λεπτών.
Μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές από τις κατηγορίες Α, Β, Γ παίδων – κορασίδων (11-15), εφήβων – νεανίδων (16-19), ανδρών – γυναικών (19-45).
Κάθε αθλητής θα λάβει μετάλλιο για την συμμετοχή του, οι 3 πρώτοι θα πάρουν κύπελλο, και ο πρώτος αθλητικό εξοπλισμό από την adidas boxing

2) LOW KICKS

Οι αγώνες θα έχουν διάρκεια 3 γύρων των 2 λεπτών.
Μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από τις κατηγορίες Α, Β εφήβων – νεανίδων (16-19), ανδρών – γυναικών (19-45). Κάθε αθλητής θα λάβει μετάλλιο για την συμμετοχή του, οι 3 πρώτοι θα πάρουν κύπελλο, και ο πρώτος αθλητικό εξοπλισμό από την adidas boxing στο τέλος του πρωταθλήματος

3)K-1 RULES

Οι αγώνες θα έχουν διάρκεια 3 γύρων των 2 λεπτών και μπορούν να συμμετάσχουν μόνο αθλητές από την Α’ κατηγορία.
Κάθε αθλητής θα λάβει μετάλλιο για την συμμετοχή του, οι 3 πρώτοι θα πάρουν κύπελλο, και ο πρώτος αθλητικό εξοπλισμό από την adidas boxing στο τέλος του πρωταθλήματος Αθλητικό εξοπλισμό αξίας 1000€ θα κερδίσει από την adidas boxing ο 1ος πολυνίκης σύλλογος, ο δεύτερος 500€ κα ο τρίτος 300€ (σε τιμές λιανικής)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Οι κατηγορίες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα είναι οι εξής:

  • Γ’ Κατηγορία : Αθλητές , αθλήτριες που έχουν εμπειρία 0–5 αγώνες
  • Β’ Κατηγορία : Αθλητές , αθλήτριες που έχουν εμπειρία 5-15 αγώνες
  • Α’ Κατηγορία : Αθλητές , αθλήτριες που έχουν εμπειρία 15 + αγώνες
Κατηγορία Ηλικία Κιλά
Παίδων 11 – 15 -40 -45 -50 -55 +55
Εφήβων 16 – 19 -60 -65 -70 -75 -80 +80
Γυναικών 19 – 45 -50 -55 -60 -65 -70 +70
Ανδρών 19 – 45 -65 -70 -75 -80 -85 -90 +91

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αθλητών είναι μονός, ο αθλητής που περισσεύει θα παίζει με τον νικητή από το πρώτο παιχνίδι της κατηγορίας του. Ο αθλητής που θα παίζει ως νικητής στο επόμενο παιχνίδι, θα παίρνει έναν (1) βαθμό επιπλέον ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Κατηγορίες Νίκη Ισοπαλία Ήττα
Παίδων 4 βαθμοί 3 βαθμοί 0 βαθμοί
Εφήβων 4 βαθμοί 3 βαθμοί 0 βαθμοί
Γυναικών 4 βαθμοί 3 βαθμοί 0 βαθμοί
Ανδρών 4 βαθμοί 3 βαθμοί 0 βαθμοί
LIGHT LOW KICKS 4 βαθμοί 1 βαθμοί 0 βαθμοί

Σε περίπτωση που αθλητής συμμετέχει σε πάνω από ένα στυλ, θα βαθμολογείται μόνο για ένα το οποίο θα επιλέγει ο προπονητής του πριν από την έναρξη των αγώνων. Ο αθλητής που τιμωρείται με disqualifier (λόγω κακής συμπεριφοράς) ή δεν εμφανιστεί στον αγώνα (walk over) μηδενίζεται. Ο αθλητής που καθυστερεί ν’ ανέβει στο ρινγκ, με αποτέλεσμα να τον περιμένει ο αντίπαλος του 1 λεπτό, χάνει τον αγώνα με walk over. Κατά τη διάρκεια κάθε αγώνα το επόμενο ζευγάρι περιμένει έξω από το ρινγκ στις γωνίες του, για την αποφυγή καθυστερήσεων.

Πραγματικά ελπίζουμε να διοργανωθούν ασφαλείς και αξιόλογοι αγώνες με μαχητικό πνεύμα, αγωνιστικότητα, ευγενή άμιλλα και εποικοδομητικό συναγωνισμό, που θα δώσουν μια παραπάνω ώθηση, στην άνοδο του αγωνιστικού επιπέδου του KICK BOXING στην χώρα μας. Σας ζητάμε εκ των προτέρων συγνώμη, για τυχόν λάθη ή παραλήψεις που θα προκύψουν, σε αυτή την πρώτη μας προσπάθεια.

Με εκτίμηση,

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ

ADIDAS BOXING HELLAS

Kick Boxing