Εγκυμοσύνη,θηλασμός και πολεμικές τέχνες! Συνδυάζονται;

Πηγή: eimaimaia.gr

Η Πέγκυ Σταυριανού, μαμά 2 παιδιών, έκανε προπόνηση kick boxing και στις 2 εγκυμοσύνες της και μας περιγράφει πως κατάφερε να αθλείται μέχρι και τη προηγούμενη μέρα του τοκετού της!

Δείτε το βίντεο:

Γέννησε 42 εβδομάδων με προσπάθεια για vbac ενώ τη προηγούμενη μέρα έκανε προπόνηση στο ring. Στο πρώτο βίντεο είναι 42+1 ημερών έγκυος και είναι ίσως η μοναδική έγκυος παγκοσμίως που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο. Στο δεύτερο βίντεο είναι 6 μηνών έγκυος στο πρώτο της παιδί.

Δείτε το δεύτερο βίντεο!

Πέγκυ πραγματικά είναι εντυπωσιακό το βίντεο που παρακολουθήσαμε. Αρχικά θα θέλαμε να μας πεις πόσο ασφαλές είναι αυτό που μόλις είδαμε;

Όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος το πρώτο πράγμα που αναρωτήθηκα είναι σε τι βαθμό θα αλλάξει η ζωή μου όπως την ήξερα. Άρχισα να αναζητώ στο διαδίκτυο για έγκυες που κάνουν kick boxing το 2010 στη πρώτη εγκυμοσύνη ή αντενδείξεις αλλά δεν υπήρχε σχετικό υλικό. Ο γυναικολόγος μου με συμβούλεψε να συνεχίζω να γυμνάζομαι όπως πριν χωρίς φυσικά να δέχομαι χτυπήματα. Ξεκίνησα προπόνηση kick boxing χωρίς επαφή με αντίπαλο και προπονητής μου ήταν και είναι ακόμη ο σύζυγός μου, ο οποίος με καθοδηγούσε στις προπονήσεις και με προφύλασσε από κινδύνους. Με λίγα λόγια ήταν απόλυτα ασφαλές αυτό που παρακολουθήσατε στο βίντεο.

Ποσό σημαντική ήταν για σένα η γυμναστική καθ’ όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου και δε θα μπορούσα να διακόψω παρά μόνο αν υπήρχε ζήτημα ασφάλειας φυσικά. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, ένιωθα την ανάγκη να κινούμαι, να τρέχω και να προπονούμαι όπως πριν. Ένιωθα το σώμα μου δυνατό και ζωντανό. Η γυμναστική με βοήθησε πολύ και ψυχολογικά καθώς το σώμα μου άλλαζε με γρήγορους ρυθμούς.

Αισθανόσουν το μωρό να κλωτσάει και να συμμετέχει όταν έκανες προπόνηση ;

Ένιωθα κάποιες φορές να κλωτσάει όταν άκουγε τους δυνατούς θορύβους από τα λακτίσματα στο σάκο. Αυτόματα άλλαζα άσκηση γιατί δεν ήθελα να στρεσάρω το έμβρυο. Σε γενικές γραμμές δεν διαμαρτυρόταν κατά τη διάρκεια των προπονήσεών μου.

Υπάρχει ειδικό πρόγραμμα στο kick boxing για έγκυες;

Δεν υπάρχει κάποιο ειδικό πρόγραμμα για έγκυες στο kick boxing. Ακούς το σώμα σου και αυτό σε καθοδηγεί. Το ίδιο ισχύει για όλα τα αθλήματα πιστεύω.

Πρόσφατα σου έγινε πρόταση να συμμετάσχεις στο Survivor 2. Θες να μας πεις λίγα λόγια για αυτό;

Η παραγωγή μου έκανε πρόταση να συμμετάσχω αλλά λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων δε μπορέσαμε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Παρόλα αυτά τους ευχαριστώ πολύ που μου κάνανε τη πρόταση και παρότι είμαι μανούλα είδαν και το δυναμικό κομμάτι μου και σε αυτό πίστεψαν.

Σε βλέπουμε σε κάποιες φωτογραφίες που θηλάζεις τη κόρη σου. Πόσο χρονών είναι τώρα;

Είμαι υπέρμαχος όχι μόνο του θηλασμού αλλά και της εθελοντικής αλληλοϋποστήριξης μαμάδων που προσπαθούν να θηλάσουν καθότι και εγώ όπως πολλές μανούλες δυσκολεύτηκα στο πρώτο μου παιδί αρκετά. Η κόρη μου τώρα είναι 3,5 χρονών και έχει εισέλθει στη φάση του αποθηλασμού από μόνη της. Πιστεύω στη φύση και αυτή με καθοδηγεί.

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στις μανούλες;

Ναι. Θέλω να τους πω το εξής: Να μην αφήνουν κανέναν να τους λέει τι μπορούν και τι δε μπορούν να καταφέρουν. Η δύναμη μας είναι η πίστη στον εαυτό μας.

Πηγή: eimaimaia.gr