ΤΩΡΑ ΚΑΙ CAPOEIRA – ABADA ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ FIGHT CLUB

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι πλέον στο FIGHT CLUB Γαλατσίου , ξεκινάνε μαθήματα capoeira για παιδιά στις 14 Σεπτεμβρίου και κάθε Τρίτη και Πέμπτη , 17.00-18.00. 

Η Capoeira είναι μια τέχνη, μια μορφή έκφρασης η οποία εμπεριέχει στοιχεία πολεμικής τέχνης, μουσικής, χορού, παιχνιδιού, ακροβασίας, φιλοσοφίας και άθλησης. 

 Εξελίχτηκε στη Βραζιλία από σκλάβους, κυρίως από την περιοχή της Angola, οι οποίοι αρχικά μεταφέρθηκαν από την Αφρική για να χρησιμεύσουν ως εργατικά χέρια στην παραγωγή ζαχαροκάλαμου. Ενστικτωδώς, αντιλήφθηκαν ότι μπορούσαν να εξελίξουν μέσω του σώματoς, ένα είδος αυτοάμυνας και πάλης, την οποία θα χρησιμοποιούσαν ως όργανο για την απελευθέρωσή τους. Αναγκάστηκαν να το κρύψουν και μεταμφιέσουν σε χορό για να μπορούν ουσιαστικά να προπονούνται κάτω από τα ‘μάτια’ και την στενή παρακολούθηση των αφεντών τους. 

 Η capoeira είναι σαν ένα παιχνίδι σκάκι. Στο σκάκι, υπάρχουν ορισμένες κινήσεις, αλλά οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Ένας καλός παίκτης στο σκάκι είναι τουλάχιστον δύο κινήσεις μπροστά από τον αντίπαλό του και η στρατηγική αποτελεί στοιχείο μείζονος σημασίας. Έτσι και στην capoeira. Σε αυτά τα δεδομένα προστίθεται η καλαισθησία της κίνησης και η επαφή με τον ρυθμό της μουσικής. 

 Τα φυσικά/σωματικά οφέλη της Capoeira είναι πολλά. Συνδυάζοντας αερόβια και αναερόβια στοιχεία εκγύμνασης, η Capoeira βελτιώνει το καρδιοαναπνευστικό σύστημα, την ευλυγισία και προσφέρει μυϊκή ανάπτυξη και ενδυνάμωση.
Είναι ένα άθλημα/τέχνη υψηλής έντασης, λεπτομέρειας και ισορροπίας, το οποίο απασχολεί ταυτόχρονα πολλές μυικές ομάδες με αποτέλεσμα να αυξάνεται σταδιακά η ταχυδύναμη, η ακρίβεια των κινήσεων, τα αντανακλαστικά και η κιναισθητική ικανότητα των ασκούμενων. 

 Ο εκπαιδευτής Diego (Caixote) , γεννημένος στο Σαλβαδόρ της Μπαϊα,  είναι απόφοιτος Φυσικής Αγωγής. Ξεκίνησε να ασχολείται με την Αφροβραζιλιάνικη πολεμική τέχνη της Capoeira από το 1992 και παραδίδει μαθήματα σε μικρούς αλλά και μεγάλους λάτρεις της, εδώ και 20 χρόνια! 

Η Έλενα (Pantera), γυμνάστρια – personal trainer, απόφοιτος του I.A.F.A. College ασχολείται με την Capoeira απο το 2007 έχοντας στο ενεργητικό της κύπελλα, στους Χειμερινούς αγώνες της Σουδιας (2017) και δύο τίτλους κυπελλούχος – πρωταθλήτρια στους Μεσογειακους αγώνες στην Ελλάδα και το Ισραήλ (2018 – 2019). 

 Ενημερωθείτε περισσότερα από την γραμματεία της σχολής, καλώντας στο 210/2915489 ή στέλνοντας email στο info@fightclubgalatsi.gr